Hogyan segíthetsz?

13782107_1792206674331803_49485366629198902_nBemutatkozom.

Rácz Kálmán vagyok, innen a név a RideKálmán. Ez nem egy biciklibolt, hanem egy történet arról, amikor elhittem, hogy megvalósíthatom az álmomat. Utálok szemetelni, szeretek másoknak segíteni és nagyon örülünk neki, hogy ennyi segítő szándék van tartalékolva bennetek és ha lehetőség adódik rá, ti is örömmel segítetek a rászorulókon. Egyik célkitűzésem azon felül, hogy megbízható állapotú bringákat juttassunk az arra rászorulók részére az, hogy meg is tudják javítani a saját bicajaikat, ezáltal érezzék a tulajdonuk iránti felelősséget.  Kazinczy utcai boltocskámban ame llett, hogy saját márkájú bringáimat építem és javítok is,  folyamatosan fogadom adományaitokat.

Az adományozás működése! Hétfőn 11-18 ig hozd, ha csak teheted

Az “Adományból adomány” mottóm is mutatja, hogy a tőletek tök ingyenesen juttatott kerékpárokat Varázslócsapatom segítségével, teljesen ingyenesen, mindössze egy elégedett mosolyért cserébe adjuk tovább a rászorulóknak. Ha van otthon egy használható, fullos, tűrhető, vagy kissé elhanyagolt bicajod,   alkatrészed, lámpád, vagy biztonségi kiegészítőd, akkor a következőt lekk tenned:

  1. Hívj vagy írj, de csak munkaidőben. Hétfőn a boltocska 11-18 ig van nyitva. Kedden 11-19-ig szerdán és csütörtökön 9-16 pénteken 11-18 ig fogadlak benneteket.
  2. Ha meg tudod oldani, adományozás előtt tisztítsd meg a kerékpárt vagy alkatrészeket.
  3. Macska ül az ágyon. Ha lehetőséged van, küldj egy fotót a bicajokról, vagy csörgess meg előtte az időpont egyeztetése miatt.
  4. Ha tudod segítheted a bicajok felépülését egy kis pénzmaggal is. Egy bicaj teljes felépülési költsége átlagosan 4-5000.- Ft.
  5. Ha a szállítás gondot okoz, lépj be a csoportomba és keresünk valakit aki épp arra jár.

RideKálmán Adománybringa szállítás csoport

Mi történik az alkatrészekkel?

Az egyben lévő bringákat először is alaposan megtisztítom, átvizsgálom, hogy kiderüljön milyen kondiban van.  Ezután kétfelé veheti az irányt a bringa. Ha minden alkatrésze megfelelő vagy javítható, akkor felkerül az állványra, ahol beépítésre kerülnek a szintén jó állapotú használt, vagy adott esetben vadi új alkatrészek. Ha a javítás nem rentábilis, akkor a használható alkatrészeket szortírozom fajtánként és ha éppen egy adott bringához szükség van, akkor felhasználom. Megbízhatóan felújítani bringákat lehetetlen lenne csak használt alkatrészekből, így sok esetben vadi új láncot, fogaskeréksort, bowdenezést, monoblockot kapnak a bringák.

Nagy értékű bicajokat van, hogy eladom normál piaci áron. Ez az összeg 100%-ban az adománykasszába kerül. Az eladásról minden esetben tájékozódhatsz a weblapon lévő tök átlátható Álomállamkassza táblázatomban. Ezek mellett a bicajok mellet az ELADVA felirat szerepel és az Adomány bevételek mellett megtalálhatod sorszámmal. Kb minden 50. bicaj kerül eladásra, mivel a befolyó 30-50 Ft ból akár 10 bicajt is fel lehet újítani. Erről veled mint előző tulajdonossal egyeztetni fogok.

Adományszervíz.

A RideKálmán Adományszervizemmel egyre több helyen megjelenek. Többször voltunk a Bike N Nite bulikon, a Mi utcánk, a Bánki-tavi  és a Magyar Kerékpárosklub rendezvényein és a 2019 ben indított Tekerem Szerelem bringaszerelő oktatással is találkozhatsz. Amikor összefutunk az adományszervizünkkel, akkor jó ha tudod, hogy az ott befolyt szervízdíjakat 100%-ban az adomány bicajok felújítására fordítom.

Újrahasznosítás, környezettudatosság.

A legapróbb egységek is kincsnek számítanak, így csak a legvégsőbb esetben kerülnek a MÉH telepre, vagy még akkor sem. Keresd a boltocskámban az újrahasznált alkatrészekből készült cipőkanalat, nadrágösszefogó reflexpántot, kávéfőző alátétet és a legnépszerűbb téli térdmelegítőmet pl.

Segíts hogy adhassunk!

Ha te ismersz olyan anyukát, apukát, kislányt, kisfiút, nagymamát, nagypapát vagy esetleg te vagy olyan helyzetben akinek a mindennapi életét megkönnyítheti egy bicaj, akkor írd le a történetet és segítek.

Ha szociális területen dolgozol és ismersz olyan területet, személyt, intézményt, ahol hasznos lehet egy bringa, akkor vedd fel velem a kapcsolatot. ridekalman@gmail.com

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.