Hogyan segíthetsz?

13782107_1792206674331803_49485366629198902_nBemutatkozom.

Rácz Kálmán vagyok, innen a név a RideKálmán. Ez nem egy biciklibolt, hanem egy történet arról, amikor elhittem, hogy megvalósíthatom az álmomat. Utálok szemetelni, szeretek másoknak segíteni és nagyon örülünk neki, hogy ennyi segítő szándék van tartalékolva bennetek és ha lehetőség adódik rá, ti is örömmel segítetek a rászorulókon. Egyik célkitűzésem azon felül, hogy megbízható állapotú bringákat juttassunk az arra rászorulók részére az, hogy meg is tudják javítani a saját bicajaikat, ezáltal érezzék a tulajdonuk iránti felelősséget.  Kazinczy utcai boltocskámban amellett, hogy saját márkájú bringáimat építem és javítok is,  folyamatosan fogadom adományaitokat.

Hogyan működik az adományozás!

Az “Adományból adomány” mottóm is mutatja, hogy a tőletek tök ingyenesen juttatott kerékpárokat, teljesen ingyenesen, mindössze egy elégedett mosolyért cserébe adjuk tovább a rászorulóknak. Ha van otthon egy használható, de kissé elhanyagolt bicajod, vagy akármilyen alkatrészed, akkor csak keress meg bármely elérhetőségemen és juttasd el hozzám adományodat.Ha meg tudod oldani, adományozás előtt tisztítsd meg a kerékpárt vagy alkatrészeket.

Ha a szállítás gondot okoz, lépj be a csoportomba és keresünk valakit aki épp arra jár.

RideKálmán Adománybringa szállítás csoport

Mi történik az alkatrészekkel?

Az egyben lévő bringákat először is alaposan megtisztítom, átvizsgálom, hogy kiderüljön milyen kondiban van.  Ezután kétfelé veheti az irányt a bringa. Ha minden alkatrésze megfelelő vagy javítható, akkor felkerül az állványra, ahol beépítésre kerülnek a szintén jó állapotú használt, vagy adott esetben vadi új alkatrészek. Ha a javítás nem rentábilis, akkor a használható alkatrészeket szortírozom fajtánként és ha éppen egy adott bringához szükség van, akkor felhasználom. Megbízhatóan felújítani bringákat lehetetlen lenne csak használt alkatrészekből, így sok esetben vadi új láncot, fogaskeréksort, bowdenezést, monoblockot kapnak a bringák.

Adományszervíz.

A RideKálmán Adományszervizemmel egyre több helyen megjelenek. Többször voltunk a Bike N Nite bulikon, a Mi utcánk, a Bánki-tavi  és a Magyar Kerékpárosklub rendezvényein. Amikor találkozol az adományszervizünkkel, akkor jó ha tudod, hogy az ott befolyt szervízdíjakat 100%-ban az adomány bicajok felújítására fordítom.

Újrahasznosítás, környezettudatosság.

A legapróbb egységek is kincsnek számítanak, így csak a legvégsőbb esetben kerülnek a MÉH telepre. Keresd a boltocskámban az újrahasznált alkatrészekből készült cipőkanalat, nadrágösszefogó reflexpántot pl.

Segíts hogy adhassunk!

Az elkészült bicajok felkerülnek az facebook oldalamra. Két csoportra osztom őket, az egyikben a “Gazdára Vár” a másikban a ” Gazdára talált ” bicajok vannak.

Ha te ismersz olyan anyukát, apukát, kislányt, kisfiút, nagymamát, nagypapát vagy esetleg te vagy olyan helyzetben akinek a mindennapi életét megkönnyítheti egy bicaj, akkor írd le a történetet és segítek.

 

Biciklibolt, szerviz, adományozás!