Hogyan segíthetsz?

13782107_1792206674331803_49485366629198902_nBemutatkozom.

Rácz Kálmán vagyok, hiszed vagy sem,  innen a név a RideKálmán. Ez nem csak egy biciklibolt, hanem egy történet arról, amikor elhittem, hogy megvalósíthatom az álmomat. Modjuk ez elég nyálasan hangzik, viszont nagyon fasza érzés, hogy a NAV az egyetlen főnököm és akkor jótékonykodok pl amikor akarok.

A nagymamámtól örökölt tulajdonságom, hogy utálok szemetelni. Szeretek másoknak segíteni és nagyon örülünk neki, hogy ennyi segítő szándék van tartalékolva bennetek és ha lehetőség adódik rá, ti is örömmel segítetek a rászorulókon.  Kazinczy utcai boltocskámban amellett, hogy saját márkájú bringáimat építem és javítok is,  folyamatosan fogadom adományaitokat.

Az adományozás működése!

Hétfőn 11-18 ig hozd, ha csak teheted.

A Bringa legyen tiszta, tisztelj meg vele.

A tőletek ingyenesen kapott kerékpárokat, az esetek legnagyobb részében ingyenesen adom tovább az arra rászorulóknak. A bicajokat hétfőnként javítom meg, azaz a munkaidőm 20% át jótékony célra fordítom. Ha van otthon egy használható bicajod, alkatrészed, lámpád, vagy biztonsági kiegészítőd, akkor a következőt kell tenned:

  1. Hívj vagy írj, de csak munkaidőben. Hétfőn a boltocska 11-18 ig van nyitva. Kedden 11-19-ig szerdán és csütörtökön 9-16 pénteken 11-18 ig fogadlak benneteket.
  2. Ha meg tudod oldani, adományozás előtt tisztítsd meg a kerékpárt vagy alkatrészeket. Ha nincs kedved törölgetni, akkor rakd ki az esőre. fél óra alatt elintézi a munkát. Állapottól független, de csak tiszta bringát hozz be, Tisztelj meg vele és a segítőmet.
  3. Macska ül az ágyon. Ha lehetőséged van, küldj egy fotót a bicajokról, vagy csörgess meg előtte az időpont egyeztetése miatt.
  4. Ha tudod segítheted a bicajok felépülését egy kis pénzmaggal is. Egy bicaj teljes felépülési költsége átlagosan 4-5000.- Ft.
  5. Ha a szállítás gondot okoz, lépj be a csoportomba és keresünk valakit aki épp arra jár.

RideKálmán Adománybringa szállítás csoport

Szerelés , oktatás, tanfolyam!

Azoknak akik arra gondolnak, hogy bejönnek és mellettem majd megtanulják a szerelést, rossz hírrel szolgálhatok. Mivel említettem, hogy a MUNKAidőm 20% át szánom adománybicajok javítására, így ahogy a nevében is benne van, ez a bolt életében egy normál munkanap, amikor 11-18 óráig javítom a behozott bicajokat. 2018.06.20 án kaptam a 200. bicajt. Ma 2019.11.13 van és jelenleg 556. bringát javítjuk éppen. Van egy segítségem jelenleg és ketten bírjuk a terhelést. E mellett nincs kapacitásom és energiám foglalkozni oktatással. Tekerem-Szerelem nevezetű képzéssorozatomon megtudhatjátok az alapvető karbantartási tippeket.

Mi történik az alkatrészekkel?

Az egyben lévő bringákat először is alaposan megtisztítom, átvizsgálom, hogy kiderüljön milyen kondiban van.  Ezután kétfelé veheti az irányt a bringa. Ha minden alkatrésze megfelelő vagy javítható, akkor felkerül az állványra, ahol beépítésre kerülnek a szintén jó állapotú használt, vagy adott esetben vadi új alkatrészek. Ha a javítás nem rentábilis, akkor a használható alkatrészeket szortírozom fajtánként és ha éppen egy adott bringához szükség van, akkor felhasználom. Megbízhatóan felújítani bringákat lehetetlen lenne csak használt alkatrészekből, így sok esetben vadi új láncot, fogaskeréksort, bowdenezést, monoblockot kapnak a bringák.

Nagy értékű bicajokat van, hogy eladom normál piaci áron. Ez az összeg 100%-ban az adománykasszába kerül. Az eladásról minden esetben tájékozódhatsz a weblapon lévő tök átlátható Álomállamkassza táblázatomban. Ezek mellett a bicajok mellet az ELADVA felirat szerepel és az Adomány bevételek mellett megtalálhatod sorszámmal. Kb minden 50. bicaj kerül eladásra, mivel a befolyó 30-50 Ft ból akár 10 bicajt is fel lehet újítani. Erről veled mint előző tulajdonossal egyeztetni fogok.

Újrahasznosítás, környezettudatosság.

A legapróbb egységek is kincsnek számítanak, így csak a legvégsőbb esetben kerülnek a MÉH telepre, vagy még akkor sem. Keresd a boltocskámban az újrahasznált alkatrészekből készült cipőkanalat, nadrágösszefogó reflexpántot, kávéfőző alátétet és a legnépszerűbb téli térdmelegítőmet pl.

Segíts hogy adhassunk!

Ha te ismersz olyan anyukát, apukát, kislányt, kisfiút, nagymamát, nagypapát vagy esetleg te vagy olyan helyzetben akinek a mindennapi életét megkönnyítheti egy bicaj, akkor írd le a történetet és segítek.

Ha szociális területen dolgozol és ismersz olyan területet, személyt, intézményt, ahol hasznos lehet egy bringa, akkor vedd fel velem a kapcsolatot. ridekalman@gmail.com

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.