CS.M.K. – Csináld Magad Karbantartás

Világos, hogy a bringának sokkal kevesebb alkatrésze van mint egy űrsiklónak.

A személyautó is kenterbe veri.

Na ugye.

A maga 25-40 alkatrészével a bicaj az egyszerűséget jelképezi, így aki ezt használja, néhány egyszerű szabály betartásával energiát és időt takaríthat meg és nem utolsó sorban, fokozhatja a biztonságát és az ÉLMÉNYT, magának és kedves családtagjainak.

Kezdjük az alapokkal.

Mindenki tudja de mégsem teszi, mi az?

Ez a bringamosás. Első ránézésre nem ördöngősség, de mégis adnék néhány praktikus tanácsot. Nézzük a kellékeket, amikkel otthon is boldogulhatsz és nem hagysz túl nagy dzsuvát magad után.Először is kell egy rongy amit kicsit benedvesítve lenyalatod a nagya szmötyit. Észrevetted, hogy nem a benzinkutas gőzborotvaval kezdem, ennek két oka is van. Egyrészt a nagynyomás mindent levisz, még azt is amit nem kell, a másik pedig, hogy NEM KELL FELESLEGESEN VIZET PAZAROLNI! 4-5 liter vízzel lemosod és le is öblíted a bicajodat.

Várok amíg megcsinálod…… Na megvagy?

Ok akkor most következik a Könnyed kenés. WD 40

Ezzel a csodacuccal a váltó és a fék forgópontjait, továbbá a bowdeneket kenhetjük meg. A nyomáscsökkentő fejűt ajánlom mert az nem spriccol ki. Vigyázz hogy a felnire ne kerüljön a nedűből, vagy ha odafröccsen, akkor alkohollal töröld le. Nem Pálinka, hanem Alcon 98-% os csakis.

folyt köv…

 

 

 

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 2 =