13782107_1792206674331803_49485366629198902_nLegfontosabb információk!

  1. Lehetőség Bicikli felajánlás ügyben kizárólag emaileket fogadok, kizárólag a texalapitvany@gmail.com címen.
  2. Az elektronikus levél tartalmazzon egy fotót a LETISZTÍTOTT bicajokról, vagy alkatrészekről.
  3. Minden esetben egyeztessünk, hogy van-e kapacitásom befogadni a bicikliket.
  4. Ha rábólintottam és hozhatod a bicajt, lehetőleg hétfőn tedd meg ezt, de ha nincs rá módod, másik munkaidőmben is át tudom venni.
  5. A szállítást egyénileg kell megoldanod.

Magamról+

Rácz Kálmán vagyok, hiszed vagy sem,  innen a név a RideKálmán. Ez nem csak egy biciklibolt, hanem egy történet arról, amikor elhittem, hogy megvalósíthatom az álmomat. Mondjuk ez elég nyálasan hangzik, viszont nagyon fasza érzés, hogy a NAV az egyetlen főnököm és akkor jótékonykodok pl amikor akarok.

A nagymamámtól örökölt tulajdonságom, hogy utálok szemetelni és a hedonizmus szigeteit csak mértékkel látogatom. Jó érzés másoknak segíteni és nagyon örülünk neki, hogy ennyi segítő szándék van tartalékolva bennetek és ha lehetőség adódik rá, ti is örömmel segítetek a rászorulókon.  Csengery utcai boltocskámban amellett, hogy Heti 4 napban saját márkájú bringáimat építem és a ti bringáitokat javítom,  2016 április 1, azaz az első nyitvatartási napomtól építek Lehetőségbicajokat. 2018 január 1 óta a Hétfői MUNKANAPJAIMAT az álltalatok felajánlott bringák újjáélesztésére szánom.

Hétfőn 11-18 ig hozd adományaidat, továbbá a kérésekre is ez idő alatt válaszok.

üzleti jelleggel a  ridekalman@gmail.com címemen

adományozással kapcsolatban a texalapitvany@gmail.com on válaszolok.

Az adományozás menete, működése, szabályai!

A Bringa legyen tiszta, tisztelj meg vele.

A tőletek ingyenesen kapott kerékpárokat, az esetek legnagyobb részében ingyenesen adom tovább az arra rászorulóknak. A bicajokat hétfőnként javítom meg, azaz a munkaidőm 20% át jótékony célra fordítom. Ha van otthon egy használható bicajod, alkatrészed, lámpád, vagy biztonsági kiegészítőd, akkor a következőt kell tenned:

  1. A texalapitvany@gmail.com. Hétfőn a Lehetőségbringa felújító napon a boltocska 11-18 ig van nyitva. Kedden 10-19-ig szerdán zárva tartok, de dolgozom, pénteken 10-19 ig fogadlak benneteket.
  2. Ha meg tudod oldani, adományozás előtt tisztítsd meg a kerékpárt vagy alkatrészeket. Ha nincs kedved törölgetni, akkor rakd ki az esőre. fél óra alatt elintézi a munkát. Állapottól független, de csak tiszta bringát hozz be, Tisztelj meg vele, a segítőmet és minden adományozó szervezetet.
  3. Macska ül az ágyon. Ha lehetőséged van, küldj egy fotót a bicajokról, vagy csörgess meg előtte az időpont egyeztetése miatt. Előfordul hogy a raktáramba nem fér több bicaj.
  4. Ha tudod segítheted a bicajok felépülését egy kis pénzmaggal is. Egy bicaj teljes felépülésének REZSI költsége átlagosan 10000.- Ft. Ebben benne foglaltatik a szállító autó fenntartásának költséghányada, a tisztítószerek, alkatrészek és a pincehelyiség adomány bringákra eső részének bérleti díja.
  5. Ha a szállítás gondot okoz, lépj be a csoportomba és keresünk valakit aki épp arra jár.

Adomány igénylés menete szervezeteknél!

Nevelőotthonok, hajléktalanszállók, lakásotthonok, óvodák, iskolák egy felelős megjelölésével igényelhetnek adománykerékpárokat. A felelős szavatolja a kerékpárok állapotának megőrzését. Ő jelzi részünkre, ha alkatrész szükséges a bicajokhoz, amit lehetőségeinkhez mérten megpróbálunk teljesíteni. Adománybicikli szállításánál csak a szállítás díja 1000 Ft per bringa.

Adomány igénylés menete magánszemélyeknél!

Magánszemélyek esetén a jogosultságot elsősorban egy hivatalos személynek kell igazolnia. , aki lehet kezelőorvos, szociális munkás, vagy pártfogó. Gyermeküket egyedül nevelő többgyermekes szülők esetén nem kell ilyen igazolás. Ha lehet találkozzunk személyesen.

Szerelés , oktatás, tanfolyam!

Azoknak akik arra gondolnak, hogy bejönnek és mellettem majd megtanulják a szerelést, jó hírrel szolgálhatok. Elindult a TEX Mivel említettem, hogy a MUNKAidőm 20% át szánom adománybicajok javítására, így ahogy a nevében is benne van, ez a bolt életében egy normál munkanap, amikor 10-18 óráig javítom a behozott bicajokat, vagy éppen az ezzel kapcsolatos feladatokat látom el, akár házon kívül is. Ezen a napon van a TEX oktatás 16-18óráig.

Hol tartok most.

2018.06.20 án kaptam a 200. bicajt. Ma 2022.10.29. van és jelenleg adományba kaptam 1037. bringát.

Mi történik az alkatrészekkel?

Az egyben lévő bringákat először is alaposan megtisztítom, átvizsgálom, hogy kiderüljön milyen kondiban van.  Ezután kétfelé veheti az irányt a bringa. Ha minden alkatrésze megfelelő vagy javítható, akkor felkerül az állványra, ahol beépítésre kerülnek a szintén jó állapotú használt, vagy adott esetben vadi új alkatrészek. Ha a javítás nem rentábilis, akkor a használható alkatrészeket szortírozom fajtánként és ha éppen egy adott bringához szükség van, akkor felhasználom. Megbízhatóan felújítani bringákat lehetetlen lenne csak használt alkatrészekből, így sok esetben vadi új láncot, fogaskeréksort, bowdenezést, monoblockot kapnak a bringák.

Nagy értékű bicajokat van, hogy eladom normál piaci áron. Ez az összeg 100%-ban az adománykasszába kerül. Az eladásról minden esetben tájékozódhatsz a weblapon lévő tök átlátható Álomállamkassza táblázatomban. Ezek mellett a bicajok mellet az ELADVA felirat szerepel és az Adomány bevételek mellett megtalálhatod sorszámmal. A befolyó 30-50.000 Ft ból akár 10 bicajt is fel lehet újítani. Erről veled mint előző tulajdonossal egyeztetni fogok.

Újrahasznosítás, környezettudatosság.

A legapróbb egységek is kincsnek számítanak, így csak a legvégsőbb esetben kerülnek a MÉH telepre, vagy még akkor sem. Keresd a boltocskámban az újrahasznált alkatrészekből készült cipőkanalat, nadrágösszefogó reflexpántot, kávéfőző alátétet és a legnépszerűbb téli térdmelegítőmet pl.

Segíts hogy adhassunk!

Ha te ismersz olyan anyukát, apukát, kislányt, kisfiút, nagymamát, nagypapát vagy esetleg te vagy olyan helyzetben akinek a mindennapi életét megkönnyítheti egy bicaj, akkor írd le a történetet és segítek.

Ha szociális területen dolgozol és ismersz olyan területet, személyt, intézményt, ahol hasznos lehet egy bringa, akkor vedd fel velem a kapcsolatot. texalapitvany@gmail.com