Menü Bezárás

Vigyázz! Pihen.

Kedves ember!

május 29 – június 2-ig a műhely zárva lesz.

12 éves korom környékén a haverommal a külső törökzugi R-Sport kerékpárboltban lebzseltünk, első melóm biciklitesztelés volt. Pistabácsi – akivel a BMX pálya mellett ismerkedtünk meg, a kerékpáros szakosztály mellett, bicikliboltot is működtetett. Ott dolgozott Győzke és Doki is. Ők voltak a nagyok, mi meg a kis csírák, akik örültünk, ha beleszagolhattunk a gumi, zsír, fémforgács szagó garázs levegőjébe. Ott bandáztunk szinte minden nap a szervíz előtt. A testvérem után, ők adták a következő lökést a szerelési pálya irányába. De alapvetően azért lettem szerelő, mert lófaszt sem lehetett kapni, ezért amink volt kezdetben össze trocsmákoltuk és barmoltuk, majd kényszerűségből működöképessé tettuk, mert bringázni kellett. Kibaszott szomorú, hogy most a mindennél még többet is megvehetünk, ezért tekintenek sokan csodabogárként arra amit csinálok, pedig ha 30 évet visszamegyünk az időben ami nem túl sok, akkor nagyon más volt a helyzet. Ha jobbra nézek, itt lóg egy Shimano stx rc hátsóváltó, balomon egy Paralax agy. Bár ezek új cuccok, mégis egy olyan világ szellemét hordozzák magukban, ami egyszer sem használta a fenntartható, öko, bio, megújuló kifejezéseket, mégis az volt. Aztán 2000 ben lecserélték a lelkesedést egy új érzésre. Tudod haver miről beszélek! Szertak egy méretest, elkezdtek kurva jó dizájnú, színű és anyagú csomagolóanyagokat gyártani és a kulájukat becsomagolták. A végén meghintették egy kis krómsprayvel hogy jobban csillogjon. A kitalálót kitüntették, hogy FENNTARTHATÓVÁ tette a gyárukat. Elég sokat kellett promózni a masszájukat de annyit beszéltek, hogy az ízfokozóknak hála lenyelték az ügyfelek és rögtön lett egy új hobbyjuk is, a VÁSÁRLÁS.

Vannak erős kivételek, de nem egyszerű a helyzet, mert tapasztalatom szerint nem árfüggő a minőség. Abszolut látom hogy a járműiparban jelen van a minőség, de amit szabad szemmel látok, hogy a kerékpáros, legfőképpen a MAGYAR kerékpáros társadalom nem kritikus a szar minőséggel szemben.

Ha ennek a gondolatfolyamnak egy konklúzióját szeretnék mondani, akkor azt mondom REKLOMÁLJATOK szépen kultúráltan. A terméket nem a kereskedő gyártja, így ha visszaviszitek, legyetek empatikusak és türelmesek. Csak a ti reklomációtok által juthat vissza az információ a gyártóhoz, hogy a minőség nem megfelelő. Találkoztam nemrég egy Shimano 105 hátsó váltóval aminek az egyik jelentősebb alkatrésze műanyagbol volt, ráadásul kikönnyítve. Egyértelműen magában rejtette a törést, ami 2 év múlva be is következett. Az ügyfél nem reklomált, pedig legyünk naívak, hogy a Shimanó csak jót akart, hogy megspórolja neked azt a 10.- forintos érme súlyának megfelelő grammtöbbletet. A reklomáció nem baszogatás, henem egy fontos út és lehetőség a gyártó számára, hogy tartósabb terméket állítson elő.

  • Cserélhető fogaskerekeket a kazettasorokra.
  • minden agytipushoz porvédett kónuszokat
  • vissza újra a szerelhető de bitang jó porvédettségű középrészeket
  • le a nem saválló küllőkkel
  • le a nem saválló bowdenekkel
  • kompatibilis fékkarokat a V és középhúzós fékekhet
  • le a 60 TPI alatti külsőkkel
  • HAZAI GYÁRTÁS, BÁRMI CSAK LEGYEN VALAMI
  • JAVÍTÁS JAVÍTÁS NEM CSERE
  • LEGYEN SZAKMA A KERÉKPÁRSZERELÉS

Hová tűntek a szervizekben lebzselő kissrácok?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 1 =