667 – Megújult adományozási feltételek

Kedves emberek!

Bemutatkozás. Rácz Kálmán vállalkozó vagyok. Vállalkozásomat 2016 április 1-én indítottam. Fő tevékenységem és megélhetési forrásom kerékpárok építése, fejlesztése, kerékpár váz gyártás, alkatrészek és ruházati termékek, tartozékok forgalmazása.

Lehetőség Bringa projekt eddig Kiegészítés, vagy inkább Közöny temetési céllal elkezdtem átvenni használt kerékpárokat tőletek azzal a céllal, hogy felújítás után rászorulók kaphassák meg, akiknek jól jönne egy bringa. Lehetőségbringa adományozói tevékenységemet 2016 óra azaz idén 8.éve csinálom. talán furcsa lehet számodra, hogy egy kezdő vállalkozó, miért kezd el rögtön jótékonykodni, amikor még a saját megélhetési alapja sem biztos. Egyrészt azért mert a kezdetekben voltak támogatóim akik segítettek az elindulásban, nélkülük ez nem sikerülhetett volna. Ők a Szimpla és a BBM. Ahogy teltek az évek önállósodtam, kialakult a saját arculatom, kikristályosodott hogy pontosabban milyen irányt vegyek. 2020 ban a koronavírus járvány alatt elkültöztem légvonalban 900m-el arrébb a Kazinczy utcából a Csengery 15 be, hogy inmár önállóan béreljek egy helyiséget. Az adomány bringákat hoztam magammal és az alkatrészeket is. Évről évre csak adomány bringából 150 darabot újítok fel egyedül. Nem azért dolgozok egyedül mert szeretek, hanem azért mert ezeket a legtöbb esetmeb “Menthetetlennek” titulált bicajokat a javítóműhelyek még pénzért sem vállalják el, és viszont eddig térítés nélkül végeztem el a karbantartási munkákat.

Lehetőség bringa leadás EZUTÁN

Tisztelt adományozó. Ha egy használhatatlan, vagy leromlottállapotú kerékpárt betolsz a műhelyembe és nem csinálsz egyebet mint átadod nekem, akkor te lomtalanítasz. Pontosan annyi, mintha kitolnáb a tavasszal vagy ősszel a kupac mellé. Az adományozásnál gondoskodj arról, hogy aki megkapja a kerékpárt, már egy jó kondiban lévő bicajt kaphasson.

Gondoskodj a felújítás költségéről.

  • tárolási díj, azaz helyiség bérlés
  • szükséges alkatrészek finanszírozása
  • leadáskor fizesd ki az általam mondott 50% kedvezményes javítási díjat

A bringát innentől rám bízod, nekem kell megjavítanom és gondoskodnom a további sorsáról, felkutatni a szervezeteket akik továbbadhatják a bringákat a rászorulók részére.

1140 megjavított adomány bringával a hátam mögött változtatok az eddigi szokásokon, így ezen túl adományotokat a következő módon tudjuk fogadni. Kerékpárokat csak előre egyeztetett időpontban, MEGTISZTÍTOTT állapotban veszünk át. Egy kerékpár leadása felnőtt bringák esetén (26-28″) 5000.- gyerek kerékpároknál azaz a 24″ és az alatti méreteknél 3000.- Ft per bringa az ajánlott adomány. A befolyt adományokból a 2016 óta működő lehetőségbicikli adományozó mellék projektet tartom életben. Ha szeretnéd hogy a bringák jó állalpotban kerüljenek következő tulajdonosukhoz, aki lehet egy nevelőintézetben felnövő gyermek, fogyatékkal élő, hátrányos helyzetű felnőtt vagy gyermek. A kerképárok minden esetben hivatalos szervezetekhez kerülnek innen a RideKálmán Bringaműhelyből, amiket profi szociális szférában dolgozó szakemberek osztanak szét. Partnereink között van a Szenyorita KHE az Igazgyöngy Alapítvány a Máltaai szeretetszolgálat az Utcáról a Lakásba egyesület

Segíts hogy segíthessünk