Kisteher külsőgumik

7 éve használok a saját bringáimon Panaracer Tourguard Plus külsőgumit, hiba és defekt nélkül. Nem találtam eddig egyetlen egy okot sem, hogy a gumiabroncson érdemes lenne spórolni. Gondolj bele, egy bringánál maximum egy fél tenyérnyi terület ami a kapcsolatot biztosítja a járműved és az aszfalt között. Most itt nem a gumiválasztásól szeretnék beszélni, azt elmondom a műhelyemben ha vásárlásra kerül a sor. Ennek a cikknek a lényege, hogy bemutassak egy új márkát, amit első guminak használok a teherbringáimon.

Ez a márka a Maxxis. Először a Detonátorral találkoztam a bikepolo nevű csapatsport kapcsán. Felfigyeltünk rá, hogy a Deto. tapadása magasan jobb mint a versenytársaié. Utána a BMX ben találkoztam vele, ott is kiemelkedő a teljesítménye, de használják DH-sok is sőt az egyik motoromon is ilyen külső van.

Először kissé félve raktam föl a Speedmasterre a Griftert mert első tapintásra az oldalfala túl vékonynak tűnt, de ezután elolvastam az oldalán feltüntetett 7.5 bar ideális nyomásértéket ami némileg megnyugtatott. Ezután következett a kilométergyűjtés. Jelenleg legalább 4000 km van a gumiban, egyetlen egy defektet nem kaptam vele, a tapadása klasszik kurvajó, szóval jön a kérdés, vajon mit bírhat a nagytesó a Megatron azaz a Metroloads PRO. Egy biztos, a 3000.- árkülönbség bagatel a robosztusságához képest. Én egy elég kistestű vadállat vagyok, így ha lerohad a Grifter a verdámról, legközelebb is azt rakok rá, de ha 70 KG feletti súlyod van, plusz a teherbicajod rásegítéses (dízel, vagy elektromos) akkor válaszd a Metroloads pro-t.

Ebben a gumiban van még 6000 KM, tehát a gyártó a 10.000-et szerényen beszülte meg.